Urheilijatarinoita

Tuloksiin yhteistyöllä

Urheilussa parhaat tulokset syntyvät tiiviistä yhteistyöstä ja luottamuksesta urheilijan ja valmennustiimin välillä. Tavoitteeni on tuoda urheilufysioterapian, suorituskykyvalmennuksen sekä kuormitusfysiologian osaamista yhteistyöhön valmennustiimin kanssa ja näin rakentaa aitoa, tuloksellista yhteistyötä.

Urheilijan kanssa työskennellessä on tärkeää, että koko tiimillä on sama suunta johon yhdessä kuljetaan. Menestyksen takana on aina valtava määrä kehittävää, nousujohteista harjoittelua, ajoittain luopumista siitä ”miten on aina tehty” ja uusien asioiden kokeilua sekä tulosten seurantaa ja analysointia.

Miksi valita minut?

Kalle Mäkinen

Uinti

Tulin Peetun vastaanotolle leikatun polven kanssa tavoitteena saada se takaisin siihen kuntoon missä se oli ennen leikkausta.

Nyt jälkeenpäin voin todeta, että jalka oli kuntoutuksen jälkeen kaikin puolin paremmassa kunnossa kuin osasin edes kuvitella. Kuntoutuksen jälkeen siirryttiin saumattomasti lajia tukevaan fysiikkaharjoitteluun, joka on vienyt minun urheilu-uraa älyttömästi eteenpäin. Peetun kanssa ollaan pystytty kehittymään asioissa, joita olen pitänyt heikkouksinani jo vuosia. Peetun kanssa on erittäin helppo kommunikoida ja hänen tekemisessä paistaa intohimon lisäksi rautainen ammattitaito.

Michaela Madsen

Lentopallo

Löysin Peetun Instagramista, kun muutama lajitoveri oli eksynyt hänen vastaanotolleen.

Ensin tarvitsin polven cyclops-muunnoksen poiston jälkeen nopeasti apua EM-kisoihin valmistautumisessa ja myöhemmin myös ACL-kuntoutukseen. Molemmista Peetu osasi ottaa koppia tosi nopeasti ja varmasti. Olen palannut Peetun vastaanotolle aina innolla sillä hänellä on kova tekemisen meininki, paljon tietotaitoa ja mielenkiintoisia "jumppaliikkeitä". Parasta kuitenkin on inhimillinen urheilijan aito kohtaaminen, rento ja tuttavallinen ympäristö sekä Peetun aito kiinnostus asiakasta kohtaan.

Ella Räsänen

Pikajuoksu

Aloitettiin yhteistyö Peetun kanssa kolmisen vuotta sitten Haglundin kantapääleikkauksen kuntoutuksen yhteydessä.

Kuntoutus leikkauspöydältä juoksaradoille onnistuttiin rakentamaan mielekkäästi ja järkevällä progressiolla. Yksi välietappi saavutettiin kesällä 2021, kun pääsin vihdoin katkaisemaan seitsemän vuoden kilpailutauon. Peetun osaamisella, pitkäjänteisyydellä ja aidolla halulla auttaa on ollut korvaamaton merkitys itselleni ja siihen, että comeback ylipäätään onnistui. Vaikka näemme noin kerran kuukaudessa, olemme yhteydessä viikoittain. Avoimuus on tärkeää puolin ja toisin ja Peetu on myös tietoinen siitä mitä ja miten harjoittelen. Peetun ohjaamat harjoitteet on integroitu omaan päivittäiseen harjoitteluuni. Olemme muun muassa saaneet järkevöitettyä voimaharjoitteluani ja suunniteltua liikkeitä niin, että kehityskohteet sekä akuutit vaivat on huomioitu tehokkaasti. Lisäksi koen saaneeni valtavasti apua myös kokonaiskuormituksen hallintaan ja seurantaan.

Simo Lipsanen

Kolmiloikka

Aloitin Peetun kanssa yhteistyön muutaman tapaamisen jälkeen keväällä 2020.

Yhteistyömme on syventynyt ja Peetu vastaa tällä hetkellä myös voimavalmennuksestani. Yhteistyömme on toiminut mielestäni hyvin ja olen pitänyt henkilökohtaisesti räätälöityjen treeniohjelmien sisällöistä. Voimatreenien sisältö on ollut hyvin monipuolista ja koko kropan toimivuus on huomioitu. Jos joku paikka esimerkiksi kropassa kiristelee, niin se otetaan huomioon treeneissä ja pyritään löytämään ratkaisuita asiaan. Olen pitänyt Peetun ajattelumaailmassa siitä, että asioita voi tehdä myös eri tavalla kuin on aina tehty. Omalla kohdallani se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että voimaharjoittelun sisältöä on pyritty viemään lajin kannalta oikeaan suuntaan. Molempien tavoite on kehittyä ja se näkyykin tekemisessä intohimona urheilua kohtaan.